Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synd och ånger som ger skrubbsår.

 

Står under rinnande sötvatten, värmen avger ångor

Det döljer saltvattnet som rinner ur de rödsprängda ögonen

Förhoppningen är att all ånger och synd ska spolas ner

Spolas ner i avloppet, beblanda sig med smutsen i avgrunden 

Timmarna går, vattnet rinner, rysningar ilar genom kroppen

Det rinnande avger inte längre ångor, gåshuden sprider sig som en pandemi

Det slutar rinna sötvatten, saltvattnet smeker fortfarande nakenheten

Förhoppningen förbyts mot förtvivlan, desperationen omsluter

Sanningen tränger fram genom pandemin, gör sig smärtsamt påmind

Det går inte att tvätta bort synd och ånger, hur mycket du än skrubbar

Det går inte att skrubba bort synd och ånger, hur mycket du än ångrar


I avloppet hamnar ingen ånger och ingen synd, 
I avgrunden hamnar hela du.




Fri vers av Kape
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-22 18:17



Bookmark and Share


  Elber3th VIP
så bra så sant. gillar.
2012-11-27

  jagvarfeg
En otrolig text. Får gåshud ända upp till fingertopparna.
kan inte riktigt sätta ord på det, men den tilltalar mig.

Bra jobbat!
2009-10-23

    ej medlem längre
En otroligt stark text som berör inte minst dem/oss som känt ånger och trott sig syndat...
Mycket bra!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Kape
Kape