Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om över avstånd bli påkommen genom att man inte kan ljuga bra för den man är vilig att ge hela sitt liv till så  sanningen skiner igenom och blottar den skamliga sanningen.




Iridium - stålets lögn

Minns du den där gången, vi var separerade,
du ringde mig mitt under ett pågående rus?
Mendan stålet fortfarande kysste min ven.
Du märkte nåt, Jag ljög.
Du fortsatte länge med att plåga mig om
sanningen den där dagen, men jag fortsatte ljuga;
av fruktansvärd skam, samvetskval
och en molande ånger.
Jag ville ju inte såra dig,
men du hade ju tyvärr så oerhört rätt,
och jag gjorde fel både då och senare - med lögn.
Kan du förlåta mig nu?
Jag vet att du inte kan det,
så jag fortsätter leva i lögnen
och jag vet att du vet det.


(c) Augusti 2010 av ferus




Fri vers av ferus
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-06 21:35



Bookmark and Share


  Olliwer
Känner igen mig i texten, orden, känslan, skammen. Du får till det. Det känns.
2011-06-08

  filosofian
Fin och sorglig text.
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

ferus
ferus