Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vittring

Världen drömmer fortfarande

om oss och våra storverk

Den dagen då den nyper sig i kinden och upptäcker

att allt kanske är en illusion,

ska den omvärdera helheten

och vi ska förundrade betrakta det hela

förvissade om att vi egentligen redan visste

vad som var på gång

 

 © Birgitta Wäppling, 19 juni 2012




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-19 22:50



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Ja. Vilken pärla. Den ger mig skön rundgång, den här dikten. Ibland bjuds jag på biologiska-fysiologiska vittringar. I andra trakter bjuds jag till mindfulness - mera betraktande, 'andliga', tillstånd. I det stora hel för mig dikten till platsen (åter-insikten) att 'allt är ett', och att alla ordningsfack, 'biologi, andlighet, osv' blott är mänskligt skapade illusioner. Vad jag också formligen stormgillar med den här dikten är att 'världen', 'dagen', 'vi', alla är levande, vibrerande delar i den kännande och upplevande helheten. Under min promenad i morse så hörde jag min själ viska "Livet ropar till os. Livet svarar an på oss." Jag hoppas och tror att mina upplevelser ligger något så när besläktade med de tankegångar och tillstånd som beskrivs i denna fina dikt. När dikten väcker dessa tankar och känslor, illusioner eller inte, så känner jag mig i alla fall lycklig och lugn. Stort tack.
2012-06-20
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP