Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursäkta för den senare hälften av mitt liv

Jag vill be om förlåtelse för att jag aldrig kommit på fötter
för att jag aldrig åstadkommit något
för att jag lämnat så många besvikna
för allt ansvar jag inte tagit
för att jag har varit slösaktig
för att inte har följt mina drömmar
för att jag har varit egoistisk
för alla saker jag sa att jag skulle göra men aldrig gjorde
för att jag inte tagit mitt liv seriöst
för att jag har fört undan personer ur mitt liv
för att jag har ljugit och bedragit
för att jag har varit lat
för allt jag gett upp på
för allt jag krånglat till
för att jag aldrig passat in i samhället
för allt jobb och plugg jag struntat i
för alla gånger jag inte kunnat säga "nej"
för alla gånger jag varit för snabb att säga "ja"
för allt jag förväntat mig av andra
för allt jag tagit utan att ge tillbaka
för allt skitsnack som snackats bakom ryggar
för alla timmar jag slösat bort framför tv:n
för alla gånger jag sårat någon
för att jag är svår att umgås med
för att jag är så tråkig
för att jag aldrig kan bestämma mig
för alla fester jag hindrat vänner att gå på
för alla gånger jag inte varit snabbtänkt nog
för att jag aldrig berättar om hur jag mår
för att jag blivit en så hatisk person
för att jag aldrig tänkt på framtiden
för all tid jag slösat bort
för att jag alltid valt nöje före nytta

Och slutligen för att jag gnäller så jävla mycket




Fri vers (Modernistisk dikt) av Apokalysm
Läst 431 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-31 15:05



Bookmark and Share


  Tess74
Hahahahaha jag älskar sista raden! Alla har vi saker vi ångrar
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Apokalysm
Apokalysm