Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ytan

det är aldrig ytan,
inte ens i närheten
inte heller djupet
där avgrunden inte kan sluta stirra

det är inte detaljerna
inte ens helheten,
inte heller strukturen
som kan visa osanningar i sin linda

hur mycket det än döljer sitt rätta ansikte
det förloras bara vid flodens mynning
och brusar i sin ensamhet och sin längtan att få ett allt

bryr mig inte om gränser
och andra mänskliga innovationer

bryr mig bara om stunden allena
och allt som finns i den.




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-04-10 22:33



Bookmark and Share


  Rise Little One
Tycker mycket om slutet för det är ju så livet bygger på...

"bryr mig bara om stunden allena
och allt som finns i den."
2013-04-11

    ej medlem längre
Jättebra!
2013-04-11

  Stefan Albrektsson
Snyggt och konsekvent hållen linje. Och jag gillar speciellt det "bak-o-fram-vända" i första strofens avslutande "där avgrunden inte kan sluta stirra".
2013-04-11

    Birgersdotter VIP
jättefina sista rader
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP