Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människovärdet

Är människan en människa
är allt som det ska
Med vårt sätt att existera
med vårt sätt att vara

Har vi rätt i vår tro
att vår hjärna är stor
Vi vill ju så gärna
tro att vi är jordens stjärna

Men är vi inte i egoismens namn
raka motsatsen, en skam
För att vara, det vi menar med människa
i stället en fallande stjärna, inte en lysande stjärna

Vi beter oss som om vi vore påverkade av alkohol
bygger ett stort svart hål
Där allt vackert sugs ner
tills inget finns kvar mer

Är vi inte jordens fiende nummer ett
det hänsynslösaste och värsta rovdjuret
Som blir kvar i jordens minne, när det dör
han ångrar innerligt, att han för oss, öppnade sin dörr




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-16 18:48



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Oj, oj vad pratar vår generation om Människovärde och mänskliga rättigheterna i tratt mot Afrika och så lite gör för att en människa lever till upp till det i Sverige!
Jag såg i föregår en svensk ung man, 17-18 gammal som slogs av bil som inte ens stannade och ingen frågade, hur är det? för att han hade en flaska ramlösavatten i hand i engelsk rock, han bara drar foten efter sig från lömske troligen låren var krossad inflammerad, vårdcentralen inte ringde efter ambulans som var inom 20 m avstånd skickade honom till Gärdet från Hjorthagen till fots sade är bättre gå…
Jag anstängde mig inte bli galen av vrede på dem läkare som tjänstgör där…

2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP