Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En måttfull obduktion

Säg att du fyller år,
ytterligare något
att fira
ned till källaren

Jag är ledsen
att jag tvingades
ställa in begravningen
men har ingen tid
kvar

Ändå..

Finner jag dig vacker

utanpå stjärnbilder
jag undvikit
för att bygga min egna
av mina vänner

Då suddar jag ut
det mörka
från morgonen
och fyller dagen

Med barn, garn och något skuldsfullt
då vissa bokstäver
är oviktiga och oväsentliga

Så..
Snälla rara,
det är ingen som helst
fara

Bränn min ram
i natthimmelen,
Bränn mitt hjärta
och bryt min arm

Måla mitt liv
i månskenet
Måla mitt ansikte
och bryt min nacke

Sy ihop mina händer,
sy ihop nyckelhålen
jag fortfarande bär på,
från låset
till huset
i dalgången

Vi väderkvarnsbarn
slutar aldrig att slåss.

Jag och du...
Oss,
Vi har hört det här förut




Fri vers (Fri form) av Lemon Merchant
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-26 01:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lemon Merchant
Lemon Merchant