Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

 

rättvisa

solidaritet

medkänsla

feminism

 

men det är män som mördas på öppen gata

söner till de kvinnor som kämpar med sorgen

 

slagna av samhällets oförmåga att skydda

skydda dem och skydda deras söner och döttrar

 

allt de gjort allt de sett allt de kunnat

allt har prövats allt de har fått ta till

 

smärtan som sänkt dem

sorgen som jagat dem

hopplösheten de känt

allt detta har de tvingats skjuta upp

 

upprättelsen de längtat

kvarstoden av dagen

de klamrats sig kvar vid

 

hjärtat som brustit 

lungorna som andats

benen som sprungit

 

bröstet som tömts

ögon som sett

tårar som fallit

 

gemenskaper som kommit

vänner som lämnat i nöden

frånvändheten och bristerna

 

uppdagas världen över

dag ut och dag in ... ...

 

de som har det bra är lyckliga

de som inte har det är olyckliga

 

internationella kvinnodagen...

vi har kraft

vi ger varandra kraft

att bryta den onda kraften

 

tillsammans har vi makten

makten att förändra

makten att säga NEJ

till orättvisorna

och visa vår solidaritet

till kvinnor och deras barn världen över

 

det börjar idag

det börjar med dig och mig

som har kraften

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-03-08 09:41



Bookmark and Share


  ULJO
Hylla kvinnan varje dag inte bara en dag om året. Kvinnor är värda så mycket mera.
2019-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP