Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omvägar, utvägar, avvägar

Jag såg Peter,
Peter gick på stan
till affären, med sin schäfer
Peter med sin fina schäfer
men nånting verkar fel,
jag vet inte vad
kanske är det tidens
tand som äter,
hoppas de mår bra
men vår gemensamma bekant
sa att nånting är på tok
Peter har ställt till det
på nåt vis,
men jag tänker
aldrig gå en omväg
när jag ser dem
gå på stan,
jag hoppas de mår fint
Peter och hans trogna vän
så länge de är två,
ska det funka, ska det gå
ja, de ordnar säkert
upp det,
Peter och hans fina schäfer
men sist jag gick på stan
och såg Peter
gick jag ju en omväg,
ville inte prata
men jag tänkte mycket
efteråt, på Peter
var har du gjort av
din fina schäfer?




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-11-02 11:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu en sån där dikt som kramar om hjärtat :(
2023-03-09

  Respons VIP
Känns som att dikten är skriven på ett sätt som liknar innehållet. Slumpvisa möten med en människa som mår allt sämre och en hund som dyker upp och försvinner. Intressant sätt att fånga en process.
2022-11-05

  kriya
irrvägar?
2022-11-03

    Sefarge VIP
Skrivelse som ger fundering:
Det vete katten var hundar
tar vägen?
;)
2022-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP