Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om den stora popsvindeln i Kristianstad

Det hände sig en gång,
i sextiotalets Kristianstad
att den store sångaren
Jeff Hammond
skulle ha konsert
tänk, en riktig jänkare
med stänkare på stänkare
i Folkets hus
sånt drag, sånt ös
men bara lite konstigt
att han var så himla kass
på engelska, den där
Jeff Hammond
fast det bekom nog
aldrig hans publik,
den dansade och njöt
konstigt var istället
att Jeff Hammond
aldrig var nån jänkare,
Jeff Hammond var min farsa,
så skånsk som skånsk
kan bli,
en blåsning utav rang
som blev en bra historia
och nu är farsan panschis
men den där skojaren
Jeff Hammond
han är ännu 20,
med solglajor och gura
hängandes på svaj
så var är då din egen
Jeff Hammond,
han som tänjer på koncepten,
utmanar det som alla
vet så väl är sant,
som själv väljer arenan
där fajterna ska gå
och inte ens publiken
får en chans att ana
att den blivit blåst




Fri vers (Prosapoesi) av Lustverket VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-04-12 00:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En skön historia, lite om perspektiv och en fundering på identitet. Jag gillar sättet du berättar alltsammans på.
2023-04-12

  Respons VIP
Kul historia om din pappa Jeff Hammond!
2023-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP