Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av besök på Fullersta gårds Karin Boye-utställning, april 2023.


Från djupen (elegi för Karin Boye)

Jag satt
vid ditt skrivbord idag,
satt på din pinnstol
mästarinna, idag
i ett rum
på Fullersta gård
där allting är samlat,
allting av dig
som finns kvar
dina böcker,
ditt skrivbord
och bilder av dig
som barn
men vem var du,
hur nådde du djupen
hur fann du en skärpa
som skar
ner till grunden,
vad såg du
i valven
vi endast kan vandra
allena,
vem blev du
när inga av bottnarna bar
jag tänker att kanske
just här,
på en blåsig och kall
dag som idag
på Fullersta gård,
mellan vinter och vår
finns ett skrivbord
vid fönstret,
ett oskrivet ark
jag tycker mig se det:
som om oavbruten
sträcker sig handen
från djupen




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-04-30 11:49



Bookmark and Share


  Respons VIP
Du skapar en stark närvaro av Karin Boye i denna dikt. Det oskriva arket och den skrivande handen känns nära och påtagliga.
2023-05-02

  Skatflickan VIP
Innerligt, en stilla vördnad, fint
2023-05-01

    Lena Söderkvist VIP
Förnämligt, personligt skildrad förundran om vår kanska allra största poet. Hennes "Lyckan" är oöverträffad, anser jag.
2023-05-01

  Olof Lagerhorn VIP
Mycket fint skrivet om Karin Boye.
2023-05-01

    ej medlem längre
Ljuvlig och stark som en Boye-dikt.
2023-04-30

    Tidsljus
Bra!
2023-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP