Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Walkman

Mires and marshes
and moors,
miles and miles
of marching and marching
on the world's floor,
and then you
come here,
to the soul's door,
eager for walking
some more?




Bunden vers (Rim) av Lustverket VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-01 03:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tänker på den här dikten flera gånger i veckan. Den står som ett monument till den gången jag berättade för någon jag älskade om vad jag blivit utsatt för, och fick så illa dold avsmak till svar att den till och med vällde ut i en dikt. Det är den enda av dina dikter jag kan utantill. Den går runt som ett mantra i huvudet, eager for walking some more. Som om det skulle vara något dåligt att ha lyckats kämpa sig tillbaka till friska känslor efter tjugofem år. Känns som att dikten kallar mig för något smutsigt som äcklat sig fram till de heliga portarna för att kladda ned Jesus. Det gör mig arg. Jag har jobbat SÅ HÅRT för att återerövra känslor som här beskrivs som att det vore något jag borde skämmas för att jag kände. Känslor som jag kom till dig med och visade upp stolt, med glädje. Eager for dancing, efter att ha lyckats arbeta mig upp ur rullstolen.

Jag har inte haft svårt förr att berätta vad jag har varit med om för de jag älskar, men nu visar det sig att jag numera bär med mig vetskapen om att jag kan bli bemött så här. Plötsligt känner jag skam och en helt ny sorts rädsla för att berätta nåt som fram tills helt nyligen bara kändes tungt att prata om. Min psykolog har sagt att jag måste dra gränser. Så, här är en. Den här dikten känns inte bra.

Det är en väldigt välskriven dikt som vore synd att avpublicera bara för att den väcker känslor. Det är trots allt konstens yttersta mål. Så det är ok för mig att dikten finns här, men jag vill ha det ovan sagt i anslutning.

Må väl
My
2023-10-26

    ej medlem längre
Riktigt, riktigt välsvarvad text, från idé till ordval till rytm och rim och form och slutkläm. Du strängar poesi som får själen att sjunga.
2023-07-01

  Respons VIP
Tung vandring mot botten. Snygga rim i en melodisk text.
2023-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP