Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med inspiration från Pearl Jams suveräna "Garden", men först och främst, förstås, från ett besök på kyrkogården.


Trädgård av sten

Jag färdas in
genom porten
trampar gångar
av grus,
gångar av sten
lämnar vatten
och tankar
hos de mina
och alla de andra
som jag passerar
alla namn, de är
skrivna i sten
och jag måste tro
att ni är som jag
alla har fötts,
varit barn
vandrat i sol
med heta begär
hukat i skuggan
med isande ångest
och undran,
vad händer sen
vem ska jag bli
vad kan bli kvar
av tankar,
av mig
blir jag till
grässtrån och sol,
blir jag minnen
och ben
finns det nån
som kan se mig
på vandring
i min trädgård
av sten




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-07-22 10:21



Bookmark and Share


  Hjördis Krovotskij
Fin. (Och mycket bra låt)
2023-07-24

    ej medlem längre
Tenshin-en.
2023-07-23

  Kitty Jogenby
Tycker mycket om denna! Kanske är det vad vi alla har gemensamt? Undran över vad som kommer sen?
2023-07-22

    ej medlem längre
Ja.
2023-07-22

  Respons VIP
Vackra rader med existentiellt djup.
2023-07-22

  kriya
dikten är som en bön fast kanske omedvetet. din uttalade undran gör nog att du blir hörd av de dina är min tanke.
2023-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP