Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makten

Jag satt i ett möte med bara kvinnor
männen lyste med sin frånvaro.
Vad är alla männen undrade jag
och lyssnade när kvinnorna pratade om de försvunna männen.

De kommer snart åter,
sade en mörkhårig kvinna med blodröda läppar,
och tar makten tillbaka just när vi besegrat dom.
En djup oro spred sig i lägret.

Kvinnan med de blodröda läpparna
viskade tyst för sig själv,
jag önskar dom åter, åtminstone några för mig.




Övriga genrer (Satir) av Kungskobran VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-30 22:16



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Både män och kvinnor behövs i våra liv, det vore för tråkigt annars. Utan män byggs inga broar, både bildlikt och bokstavligt talat.
2023-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande, ja
Det bästa är om kvinnor och män lär sig att samarbeta.
2023-11-01

    Lena Söderkvist VIP
Vi skulle aldrig klara oss utan alla roliga män. De som är tråkiga och dumma kan vi däremot leva utan. Jag antar att karlar tänker sammalunda om oss fruntimmer.
Din kvinna med de blodröda läpparna för tankarna till Snövit, fast inte det hon säger.
2023-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP