Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Svårmodig och eldsvådan


Fröken Svårmodig satt vid datorn skrev flitigt medans Herr Bachelor stod i köket vid gasspisen och lagade mat.

På väg hem hade Fröken Svårmodig kollat postlådan och hittat ett litet paket i form av en igentejpad Disneylandpåse. Hon hade lagt den på köksbordet och satt sig vid datorn.

Efter lite skrivande när hon tog en paus gick hon in i köket och undrade om det var dendär skjortan Herr Bachelor hade beställt på nätet.

Herr Bachelor svarade jakande och bad Fröken Svårmodig att öppna paketet.

Fröken Svårmodig gick in i vardagsrummet igen och satte sig vid köksbordet och slet upp plastpåsen. Hon höll upp skjortan och synade den. Den var grön rutig med marinblått och en tunn vit rand.

"Hur ser den ut?" hördes det från köket.

Fröken Svårmodig tittade på den nertill. Där var det bara fransar.

Hon bar in den i köket och visade upp den.

"Kan du ha den också?" frågade Herr Bachelor, så Fröken Svårmodig tog på sig den. Den passade. Hon tog av sig skjortan igen och gav den till Herr Bachelor som tog på sig den.

"Den blev ju jättebra." sade Herr Bachelor.

"Ja, den blir bra till julfesten." svarade Fröken Svårmodig.

Hon gick ut i vardagsrummet och tog påsen med sig in till soptunnan i köket och precis det ögonblicket hon äntrade köket steg det upp en flamma från skjortan och Fröken Svårmodig skrek till innan hon började släcka elden desperat medans Herr Bachelor försökte få av sig skjortan.

De fick släckt elden lika fort som den kommit, men Fröken Svårmodig och Herr Bachelor var chockade.

"Det är tur att vi har en brandsläckare i köket." sade Fröken Svårmodig medans hon studerade den eldhärjade skjortan. Fransarna på ena sidan var helt försvunna.




Prosa av Music mind VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-02 06:53



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig story gillar
2023-11-02

  Öknens Ros VIP
En skjorta med fransar som plötsligt börjar brinna, mystiskt. Tur ha brandsläckare i köket.
2023-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Music mind VIP