Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En något äldre herre.

En något äldre herre är han.
Förvisso.
Numera.
Men knappast en distingerad en.
Det har alltid varit jeans som gällt.
Och någon grå eminens hann han aldrig bli - en sådan med tinningars charm.
Ty
allting blev vitt direkt på honom. Både hår och skägg.

Men
en gång var han en Barbarossa där uppe på barrikaderna. Svingade fanor och drömde om en bättre värld.
Det tänker han på ibland.

Numer
är det emellertid annat som gäller.
"Jasså, det är du, Rosita!" säger han till Hemtjänstkvinnan denna morgon.
"Vi måste vara varliga med hustrun idag. Hennes natt har inte varit så bra".




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-11-16 13:13



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Stark beskrivning av tidens gång, de stora önskningarna, kampen, tidens gång. Men också hur åren och verkligheten kommer ikapp.
2023-11-21

  Staffan Nilsson

Det stora och det lilla berör.
Men vad känns värst? När? Och varför?

Vackert fångat om tid!


2023-11-16

    Sefarge VIP
Berörande skrivelse om
tidens gång inuti
en människa!

2023-11-16

  Kungskobran VIP
Fin story
2023-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP