Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred på vår jord

Människan kärlek spår
men kriget det består
det blir tycks aldrig bli vår

Vi måste skapa fred
alla håller med
Utom några få
hur skall vi dessa nå

Att protestera gata upp och ner
går ej mer
då blir det vatten och bröd
eller ond bråd död

Hur skall kärlekens budskap nå fram
till denna tyrann
hjälp mig den som kan






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Kungskobran VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-11-17 15:57



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vad som behövs är en världsrevolution. Mänskligheten kommer aldrig att stå enad nog för att göra en sådan, så hjälpen finns inte någonstans. Vi kommer att gå den naturliga vägen, det vill säga, skita ut oss själva. Ekvationen går nämligen inte ihop.
2023-11-19

  WyS VIP
Det är väl så att alla befinner sig på olika utvecklingsnivåer. Vi lever i en dualistisk värld. Vi är alla här på en vandring för att genomskåda orsak-verkan , många kan inte se sin sådd och skörd. Tror att man bara är här för en kort stund och vägrar se att allt har ett pris och det man gör av gott och ont följer karmalagen!...Orättvist ...ja om man ser kortsiktigt men ur ett längre perspektiv så kanske en och annan kan se varför vi just hamnat på denna planet , och vilka läxor som skulle läras...att aldrig ta mer än man ger tillbaka!
Läroboken visar att utan ont förstår du inte gott, utan krig förstår du inte fred...Tacksamhet, ödmjukhet att du kan ändra din tanke och handling men var och en har ett ansvar....Den högt lärde kan vara en dåre medan luffaren är en vis man!
2023-11-18

  Öknens Ros VIP
krigen tycks aldrig ta slut
det ej förgås ont krut
freden tycks va´ långt borta
Putin är en feg råtta

2023-11-17

  Marita Ohlquist VIP
Tror dessvärre inte att han är mottaglig för någonting som kan förändra hans sätt att vara.
2023-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP