Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plutonium

Pu 94 Np 93
sprider sitt gift
i Hiroshimas kratrar
fertilitetens kvastskaft,
förödande
Ångan briserar i brustna rören
värmen stiger
ofattbart
smältan växer
släck den som kan
klädd i säck och aska
kämpar förgäves
med risk för livet
osynligheten sprids
med vinden
till din tårade kind








Övriga genrer (Drama/Dialog) av Kungskobran VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-12-14 12:46



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa och även resterna
av Tjernobyl's hemska
olycka finns ännu kvar
Vid trakterna av Gävle
och uppe vid Renbetes
markerna som ett gift
-igt ärr inuti varelser o
landskap osynligt verk
-samt under långan tid?



2023-12-15

    Lena Staaf VIP
Starkt skrivet om hemsk händelse.
2023-12-14

    Lena Söderkvist VIP
Gripande.
2023-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP