Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ateisten

Som den ateist jag är
håller jag sanningen kär
tror ej på övernaturliga ting
symboler säger mig ingenting
Nöjer mig med att jag inte vet
är tillfreds med det




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-11 20:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Problemet med att sätta sin lit till en religion, är väl om en religiös människa upptäcker att 'allt bara går ned i svart' och att det inte finns någonstans att stämma upp sin klagosång?

(Texten i sig är förstås en sådan där paradox)
2024-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Det är mycket jag inte förstår, nöjer mig med det.
2024-01-12

    Lena Söderkvist VIP
Om du nöjer dig med att du inte vet är du agnostiker, inte ateist. Ateister förnekar bestämt. Agnostiker är som jag - just nöjda med att de inte vet. Vad är sanningen? Finns det ens en sådan? Den som dör får se - kanske.
2024-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Det kommer du inte att vara i förtappelsen.
2024-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP