Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sorgsna Clownen

Huvudet upp och
fötterna ner
han klampar runt
och ler

Men Sorgen inom sig han bär
det märks inte här

På parnassen hans gråt försvann
i cirkus tältets damm
Han skrattet från publiken hör
när bästa volten han gör

Han slog nu en piruett
som publiken aldrig sett
men den blev ej bra

Applåden var svag
det var hans sista dag






Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-18 18:21



Bookmark and Share


  rostspik VIP
I mediesamhället torde det finnas drösvis med sorgliga clowner.
2024-02-18

    Lena Söderkvist VIP
Måste inte handla om en clown, men om vi skall tolka poemet bokstavligt så är den sorglig.
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP