Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är den etiopiska kalendern kultur eller religion? nu är jag på mitt favoritämne geografi ur en fantastisk synvinkel, av några länder som råkar ut för mig av en slump.


I Etiopien har året 13 månader.


I Etiopien har året 13 månader, en funktion som skiljer sin kalender från de flesta länder. Här är några intressanta detaljer om den etiopiska kalendern:

Etiopisk kalender:
Även känt som den eritreanska kalendern, används detta tidtagningssystem i Etiopien och skiljer sig från den gregorianska kalendern som vi vanligtvis använder.
Medan större delen av världen antar den gregorianska kalendern, följer Etiopien sin egen kalender, som ligger cirka 7 år och 8 månader efter den gregorianska kalendern.
I länder som använder den gregorianska kalendern är vi alltså redan på 2020-talet, medan det i Etiopien fortfarande är på 2010-talet, nu i detta land är det 2016.
Den etiopiska kalenderns struktur:
Den etiopiska kalendern består av 13 månader:
12 månader vardera har 30 dagar.
Den 13:e månaden kan ha fem eller sex dagar, beroende på om året är ett skottår eller inte.
Detta tidssystem är baserat på Jesu Kristi födelse och påverkades inte av justeringar som gjordes av kyrkan på 600-talet under påven Gregorius XIII.
Etiopiskt nyår:
Nyår i Etiopien infaller alltid den 11 eller 12 september under skottår.
Dagens indelning i timmar:
Etiopier delar upp dagen i 12-timmarsskift som börjar kl. 06.00.
Det vi anser vara middag eller midnatt motsvarar alltså 18.00 respektive 06.00.
I Etiopien är början av en dag inte markerad med 00:00, utan av 6:00 på morgonen.
Etiopien är ett exempel på ett land som antar en unik kalender som skiljer sig från den som används i större delen av världen. Fascinerande, eller hur?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2024-04-04 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP