Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Tidsenliga essäer


Tidsbegreppet evigheten

  • Filosofisk betraktelse

Evig eller Evigheten är ett tidsbegrepp. Etymologiskt sprunget ur det grekiska ordet aion eller eon på svenska, evig eller evigheten ett begrepp som ungefär betyder all samlad tid. Det är därför lite märkligt att ett begrepp som evigheten ibland förknippas med fenomenet tidlöshet. När evigheten är ett tidsbegrepp. Men jag kan ha fel om begreppet evigheten? Och jag vore därför tacksam om någon med kännedom om det kunde upplysa om det finns en annan bättre beskrivning och förklaring till begreppet evigheten.

 

Taleptox Skrev

Den 20240506

<+>




Övriga genrer (Essä/Recension) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-05-06 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP