Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Sverige som ett Afrikanskt fiskfångst-u-land-Där I-länder(Norge) köper upp råvaran ,förädlar den.Och sen säljer vidare med god förtjänst världen över Medan Östersjöns andra varelser tynar bort.Därför att marknaden bestämmer o Politiker ej vågar agera?


*Rundgång+tillägg. ..*



Vår Östersjö-strömming
blir till fiskmjöl.

Som utfodras till Norska
odlingar,därför att Laxen
är energi-slukande att odla
fram,och kräver en mycket
protein-rik föda.

Sen avlivas den i Norge
Röks,gravas eller säljs ren
-sad,färsk som fryst.

(med god förtjänst)

Till Svenska konsumenter
Och allting börjar om igen.

Medans fiske-tillgången i
våra egna farvatten minskar
dramatiskt.

Till lokala småfiskares förfäran
och övriga varelsers ökande
hunger?






**"
När sedan nuvarande
"Fiske-minister"sitter
med uppsvällt svett
-glänsande huvud vid

Nyhets-teve utsändning
och bara"mumlar ur
skägget"om vad som
borde göras åt saken.


***

Sätt en en gräns nån
-stans Norr om Åland?

Där industri-rov-fiske
ej nånsin får bedrivas!

Utan endast i småskaligt
utnyttjande under starkt
kontrollerade former

Då Bottenhavet är för
litet att bedriva industri
storskalig fiske-armada i

Den får hålla till på de stora
havs-ocean vidderna istället!

Och det,går det väl,säkert
även att komma överens
med broderlandet Finland
om?














Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-17 09:46



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Kloka strofer om fiskekatastrofer
2024-05-21

  Skatflickan VIP
Bra skrivet, viktigt! Hoppas många läser, stannar till och förstår!
vi fiskar död i vårt vatten, och vi har snart utrotat ålen, det är så oerhört tragiskt... Jag stöttar "Ge fan i våra vatten" kanske bara är en droppe mitt bidrag, men allt är något.

TACK för viktig och läsvärd text!
2024-05-18

  Cecilia Lindqvist VIP
Väl sagt!
2024-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP