Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasögonen spruckna, skalmarna smälta


Dags dato är ett slag i ansiktet kl. så & så,
almanackan trög i ljusvärken
medan de samtida naggas i kanten,
utstuderas ur tillvägagångarna,
stelkrampande i sommarens oförhandlade polisgrepp

Saligia värker kroppstyngd
och hela sin oförverklighet,
självkrympling i en betongkoloss av hitlerformat,
byggd för att kväva;
sveper om sig sina näringsfattiga oförrätter

Dellaree höll väskan packad,
identitetshandlingarna i ordning,
men dog alkoholens leverdöd i sin egen smuts,
spisen svart av gamla överkok,
knullad i tur & ordning av Sture, Sune, mig & vem vet;
hela kamratkretsen ejakulerad
i den afro-amerikanska kroppshyddan;
dottern sittande i garderoben, tyst, molande, hatisk

Lars-Erik var den ende verklige
i sin familj,
och verkligheten var en anständighet
och en antändlighet
som sprakade & bolmade i Lundanattens förgörelse;
vykorten till modern & mig
liggande på bottnen av postlådan
när kroppen redan låg utbrunnen
som ett tomtebloss
på parkgångens kravkrattade grus i september
efter tre års fimpletande utanför S:t Lars;
en lång, smal skugga
i stanken av bränt kött
medan vardagen tog omvägar;
glasögonen spruckna, skalmarna smälta,




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-17 10:23



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Lyrisk skrivelse som pekar både
inåt som utåt, i det förgångnas
liv "nedsmält"mot kommande
tillvaro?
;)
2024-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP