Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE UTAN SKULD MÅ KASTA 1:A STENEN OCH BARN ÄR UTAN SKULD

Vad har krigen i Ukraina och Palestina
med resten av mänskligheten att göra
mer än att för dem som inte är alltför
narcissistiskt egocentriska känna med
dem som drabbats av kriget vilket den
Israeliske journalisten Amira Hass 1956-
som dotter till överlevande föräldrar från
förintelsen har en väl nerärvd känsla av
och är ett autentiskt vittne till vad som
ledde till sjunde oktober attacken efter
ett 75-årigt förtryck av terror i liknelser
med Sydafrika under apartheid.

Hass försvarar palestinska barns rätt att
kasta sten på den förtryckande Israeliska
armen med devisen :" Den som är utan
skuld må kasta första stenen" och barn är
alltid utan skuld.

Att hon blivit stämd av Israeliska staten
för att genom sin rapportering från Gaza-
remsan skadat Israels rykte betyder ju
bara att Israel självsvådligt är ansvarig till
orsak och verkan precis som 7-oktober -
attacken.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-05-18 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP