Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till den som försökt sig på utpressning här. Utöver att försök till utpressning, känslomässig eller för pengar, är en olaglig handling, den utsatte upplever troligen ett visst obehag och funderar på att anmäla saken juridiskt...


Till den som försökt sig på utpressning här (II)





Orsaken till att någon som skriver eller i alla fall skapar
något under signatur, är inte som du verkar tro, av feghet
att inte kunna stå för sina försök inom konstens alla regler.

Utan är troligen försök att kunna leva sitt privatliv
en smula skiljt från sitt skapande. Om de skapare som
inte längre finns att fråga, så skulle nog svaret bli
ungefär det.

Att den som väljer att skapa under signatur eller ett
påhittat namn, gör det för att den vill kunna se om
det är ens eget namn eller det som skapats, vilket får
en betraktare

av verket att se detta verk som möjligt att 'konsumera',
se på, läsa, ta del av. Det är alltså för egen del som den
'blygsamme' skaparen gör det anonymt. Att någon som
du själv känner dig

provocerad av att detta alls förekommer, har nog mera
att säga om dig själv och ditt behov att 'få veta'.
Är skaparen av verket en betydande person, en bemärkt
person, en vanlig människa

som vem som helst i hopen av vanliga människor eller ej.
Det är för dig att fundera på och för den anonyma eller
anonyme att tro sig veta. Om någon som du 'hotar' med
'vedergällning'

så betraktas detta som försök till utpressning och är
juridiskt sett lika med ett brott. Utöver att försök till
utpressning känns obehagligt för den utsatte. Vill du
veta skillnaden

mellan 'bedrägligt förfarande' och att skapa under
anonymitet, vänd dig lämpligen till någon juridiskt
insatt person, advokat, polis et cetera för att få veta
mer om var gränserna går.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-18 02:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP