Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Earth Unreal I love the white Stockholm nights, and the waiting of the bird choir, you are not a poet if you don't try to listen to the silence of the summer nights


Cosmic Whispers

 

In the realm of Earth Unreal,
Where dreams and reality often duel,
Pass through lives with gentle tread,
Lest you stir chaos in a soul's stead.

One day or another, sooner or later,
Each soul finds its godfather,
A guide, a light, in the cosmic theater,
A beacon in times when things seem to falter.

Oh, the white Stockholm nights I adore,
Under the sky's vast, starry floor.
The bird choir's wait, a melody so pure,
In the silence, their songs endure.

You're not a poet if you don't yearn,
To listen to the silence, and learn.
In the hush of summer nights, discern,
The universe's secrets, at every turn

***

Kosmiska viskningar

I riket av Jorden overklig
Där drömmar och verklighet ofta duellerar,
Gå igenom liv med mjukt trampsteg,
Så att du inte skapar kaos i en själs ställe.

En eller annan dag, förr eller senare,
Varje själ hittar sin gudfader,
En guide, ett ljus, i den kosmiska teatern,
En ledstjärna i tider då saker och ting verkar vackla.

Åh, de vita Stockholmsnätterna jag avgudar,
Under himlens vidsträckta, stjärnklara golv.
Fågelkörens väntan, en melodi så ren,
I tystnaden består deras sånger.

Du är ingen poet om du inte längtar,
Att lyssna på tystnaden och lära sig.
I sommarnätternas tystnad, urskilj,
Universums hemligheter, vid varje tur.

Jorden overklig


Jag älskar de vita Stockholmsnätterna, och fågelkörens väntan, du är ingen poet om du inte försöker lyssna på sommarnätternas tystnad




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-05-19 07:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP