Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Genustroende som vill diskutera eller korrigera mig: läs den här först. https://www.bokus.com/bok/9780061120565/as-nature-made-him/


Katekes

genusteori
veganmat

implementera

veganteori
genusmat

indoktrinera

pojkar är inte pojkar
flickor är inte flickor

de är sociala
konstruktioner
ergo:
föremål för social
ingenjörskonst

bevaka reviren

misstro oliktänkare

upprepa dogmerna du lärt in

djur och människor likställda

OB-tillägg till bin som jobbar i kupan?

rösträtt åt katter? åt marsvin?

vem är det som bestämt vad som
är djur och vad som är människa?

det kanske också är en social konstruktion?




Fri vers av rostspik VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-19 19:23



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Djur med penis
är manligt släkte
detta om genus
min vrede väckte
ingen idé smussla
finns bara två kön
i kvinnors mussla
vi till barn sår frön
2024-05-23

  Koppartråd
Tankeväckande det här - en ekologiprofessor till mig suckar jämt när det kommer till människor, djur tenderar att inte överkomplicera saker på samma sätt.

En liten fotnot: Jag hade varit försiktig med att använda anglicismer som "regurgitera". Det svenska språket är vackert, vi behöver inte engelskan för att förstärka det i detta syfte. :)
2024-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag motsätter mig att Luther blandas in i denna sörja.
2024-05-19
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP