Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....man kan inte tala i klartext när man försöker att inte vara förkrossad över förlorad kärlek.....


Ska inte drunkna i duschen en morgon efter en natt


En åderlåtande insikt, och skulle göra om det ändå,
fast mjukare,

just nu så låter ärlighet,
inte som en bra idé men,
de ljuger så mycket,
en sanning skulle aldrig märkas.

Stadigt stående så vet du ändå.

Som utgångspunkt: självförstörande (som A-O?) och därför rastlös, helt fri från förluster,
är det viktigt?

Åksjuk av snurrandet runt min egen axel och till och med Sisyfos skrattar åt min
upptagenhet.

Tänker att kanske prästen ska skaffa sig en religion? En ny mening för den sista
råttan som slänger sig i vattnet men,
spelar inte någon roll nu så länge vattnet inte dränker utan tvättar.

Jag TACKAR
för vi föddes nakna på samma sätt och för att din navel nyss pressades mot mitt märke av mödrar.

Men vill inte förlora,
trodde ärligt att jag aldrig skulle erkänna för mig själv,
även om om jag sa det till dig
långt innan.

Istället för två sovande segrare,
i natten,
en (?) krigare utan det mörker som dolde honom.

Och även om jag till och med, satt en ring på ditt finger,
så ska vattnet rena och inte dränka.

Det enda jag vet är,
att vi har märket båda två,
och om du ler nästa gång vi träffas,
så vet jag precis vad du tänker.






Fri vers av Prästen utan religion
Läst 471 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-09-14 23:04



Bookmark and Share


  coffe
stark o massiv text med hela känsloregistret inkopplat..

tackar för din starka berättelse

//c
2008-10-06

  Bjarne Nordbö
Lyckad dikt som du snyggt knyter ihp till slut. Ja den gillar jag.
2008-09-19

    Erika H
Detta är i sanning en underbar text. Den är så mjuk och följsam men inte slät för det ligger mil av under under och det är bara att krafsa på ytan för att få se mer och mer.
Om man vågar.
Du har en närhet, en vakenhet i ditt sätt att skriva som både gör texten och dig intressant. Och spännande.
För det känns som du är en som finns. Inte skugglik utan varande.

Mycket bra text.
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Prästen utan religion
Prästen utan religion