Med facit i hand inser jag att jag kunde ha sjungit som Peter LeMarc: "Jag ska gå hel ur det här". Men så är det ju alltid..." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med facit i hand inser jag att jag kunde ha sjungit som Peter LeMarc: "Jag ska gå hel ur det här". Men så är det ju alltid...


INGEN INBILLNING

nej, det är ingen inbillning



och ingen självömkan heller


föraktet är starkt och påtagligt


hos dem som aldrig friar men fäller
 

för någon ska klä skott för allt
 

och vara syndabocken
 

då är det tacksamt att ge sig på
 

en misslyckad och tjock en
 

en tönt som inte lever upp
 

till slankhetsidealen
 

är fredlös och ska mobbas
 

det är hela sensmoralen
 

jag passar inte in i något
 

dockskåp som ni skissat
 

så jag får sälla mig till
 

alla dem som ni har dissat
 

ni har ert fjärde rike
 

där ni härskar, styr och ställer
 

föraktet är så kännbart
 

från det folk som alltid fäller
 

jag måste distansera mig
 

ta avstånd och försvinna
 

och söka mig nånstans
 

där jag i stillhet kan besinna
 

att Guds nåd räcker längre än
 

min djupa, bittra källa
 

och väger tyngre än en dom
 

från dem som jämt ska fälla 
 
 
 
 
 
LARZ GUSTAFSSON  091010      - Skriven efter en bitter fejd med nära anhöriga. 
 
 
 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-10 18:10



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Oj..det här känns inget roligt, en spontan känsla av mitt läsande. Men jag tror på dig, och hoppas allt gott i allt det jobbiga...kram/B
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP