Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag är ute och går i blåsten


DET BLÅSTE KALLA VINDAR

solen lyser genom fönstret, den värmer gott
ser hur träden niger i blåsten, hur vinden tar
tag i allt som ligger löst på marken

solens strålar lockar mig att gå ut, tänker kan
gå ut med sopor, känna hur det känns därute

klär på mig, måste nog bli något varmt, ser hur
mannen som går förbi ute på vägen, hukar sig
kryper ihop för att skydda sig mot blåsten

så är jag färdig, tar mina sopor, öppnar dörren
och går ut, när jag står utanför porten, tar vinden
tag i mina soppåsar, det gäller att ha ett ordentligt
grepp om dom

när soporna är kastade, går jag till bilen, tänker
sätta i motorvärmaren, se hur den fungerar här
det går bra sladden räcker, tiden när jag ska ha
bilen får jag också till

står och tänker om jag ska gå in, men har klätt
mig varmt, så en promenad blev det, men det
blåste kallt, alla jag mötte såg att frysa, både
mössor och vantar har kommit på

vantar det hade jag glömt, men en kort promenad
i solen kändes skönt trots att mina händer blev
iskalla

i gläntan där solens strålar värmer, ser jag ännu hur
röllikan står där vit och grann, bredvid den renfanan
som lyser i kapp med solen

lite längre fram efter stigen, precis där stigen viker
lite åt vänster får jag syn på den, en blå lupin, den
står där precis som den gjorde i somras

så kommer jag ut på den stora vägen, vinden tar i
den blåser genom märg och ben, funderar på om
jag ska gå hemåt, och vilken väg jag ska ta

jag börjar frysa när jag står still, så det blir närmaste
vägen hem, väl inne går jag och sätter på kaffebryggaren
direkt jag kommer in, har laddat den innan jag gick ut

tar av mig ytterkläderna och skorna, lägger händerna
på elementet, det värmer gott, så hör jag att kaffet
är färdigt, går och hämtar en kopp

sätter mig vid köksbordet, ser ut genom fönstret
en och annan bil åker förbi, jag känner mig nöjd
glad, med att jag tog mig en promenad, och att
jag funnit den här lägenheten, här mår mitt inre
jag bra


anits 13 oktober 2009





Övriga genrer av anits VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-13 23:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tur att inte Dennis Moore var i faggorna...
2009-10-14

  Ronny Berk
så underhållande och väl beskrivet den vandringen; såväl vägen som vädret; hemmets värme och vindens kyla!
2009-10-14

  poetryGirl
ha en fin dag
2009-10-14

  tom boreland
det var så kallt
så vovvarna och
jag var bara på
sjön några
timmar
2009-10-14

    ej medlem längre
Härligt att höra du mår gott där i ditt nya hem! Fint skrivet, -som alltid! kram
2009-10-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP