Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så har kändes det och var en lördag för några veckor sedan


EN UNDERBAR DAG

tänk att få vakna på morgonen
dra upp persiennen

se ut genom fönstret, där solen
strömmar från en blå och molnfri
himmel

kunna dricka mitt kaffe vid köksbordet
eller stå och se ut genom fönstret

känna glädje, allt vemod all melankoli
försvunnen för en dag

kunna gå och strosa inte jäkta med
att få kläder på mig, ingen som gapar
och skriker, skynda dig, vi har bråttom

sätta igång datorn, kolla om det kommit
något mail, gå in på poeter.se, läsa lite
kanske skriva något, besöka vänner

känna glädje och lycka, att bara få vara
ta det lungt, göra det jag känner och vill

äta frukost, samtidigt läsa tidningen
utan tjafs, utan bråk, vem som ska göra
vad, diska, laga mat, nu bestämmer jag
själv, vill jag diska eller inte, det är upp
till mig

plocka undan tvätten i badrummet, nu eller
senare, beroende på om jag vill duscha just
nu eller inte, idag ville jag duscha, tvätten
den lägger jag i gungstolen

efter att ha duschat, tänker, ska jag plocka
undan tvätten,nej idag fick det vänta, den ligger
så bra gungstolen, där stör den inte mig

skulle handlat igår, men det blev inte av, det
regnade precis hela dagen, hade säkert blivit
genom blöt bara av att gå till bilen, paraply,
det hade säkert blåst sönder

så jag behöver till affären, sätter mig skriver
en lista, det har jag alltid gjort, har blivit en
vana, tar bilen till affären, vill och kan inte
bära tungt

när jag handlat sitter i bilen för att åka hem
bestämmer jag mig för att ta en liten biltur
solen lyser från en blå, molnfri himmel, kameran
har jag med

så jag åker till den plats, som jag älskar, där
lugn och stillhet finns, där jag mår bra i både
själ och hjärta, går runt, ser mig om, ser bort
mot dom blånande bergen

med kamerans hjälp fångar det vackra jag ser,
njuter av stillheten, här känner jag mig trygg,
här finns bänken, som blivit min, kan sitta här
länge, och bara vara

så är det dags att åka hem, bära in det jag handlat,
bilen är varm, en kopp kaffe när jag väl är hemma,
det kommer att smaka gott

en underbar början på en lördag i mitten av oktober
med solen som kom efter regnet, med kamerans
hjälp, fångade jag allt det vackra som naturen gav
mig just den lördagen



anits 29 oktober 2009






Övriga genrer av anits VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-29 13:50



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ensamheten är skön-då den är det vi vill
2009-10-30

  Maria T
Gungstolen förstärker
det lugn och den
trygghet som denna
lördagmorgon råder
i ditt hem
2009-10-29

  Eaglemountains VIP
Du är en fenomenal berättare, så vackert detta var att läsa, om fridfullheten i hemmet, inga stökiga grannar, Du får själv göra som Du tycker, och kan ta en biltur med kameran i följe.

Applåder!
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP