Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar på måndagsmorgonen


MÅNDAG 26 OKTOBER 2009

När jag så drar upp persiennen, möter mig regnet
som slår hårt mot marken, det är grått, grått

Regndroppar stannar kvar, klamrar sig fast på
björken, utanför mitt fönster, nu är löven inte
många, snart kan jag räkna dom alla

Idag har ännu ingen gått förbi på vägen, av det
jag kunnat se, det är nog ingen som vill gå ut
i detta väder och bli genomblöt, om man inte har
dom rätta kläderna för regn och rusk

Utanför firman på andra sidan vägen, är parkeringen
idag full av bilar, der är inte en enda tom plats, nu är
älgjakten slut och alla är på plats igen, under ett par
veckor, har det inte varit många bilar där

Jag står och ser ut genom mitt köksfönster, håller mina
händer om kaffekoppen, det värmer gott, jag ser inte
så långt idag, men jag ser taket på bussen, som åker
nere på vägen förbi affärer och pizzeria

Idag ser jag inte skorstenen på pappersbruket, det
gjorde jag igår, ser mannen som varje dag vid samma
tid står och röker på sin balkong, idag är inte ensam,
han besök, det är roligt för honom, han verkar vara
så ensam

Tänker på hur min dag ska bli, jag får läsa, lyssna på
musik, se en film, stickningen får vänta tills jag orkar
det är inte så roligt att göra fel, sedan bli tvungen, att
sticka bakåt, som någon lärde mig att säga, istället för
att riva upp

Kaffet har jag druckit upp, kannan är tom likaså koppen,
dags att kanske sätta mig med boken, som jag håller
på att läsa, det är inte många sidor kvar, vill veta hur
det går, när jag inte kan räkna ut hur allt slutar

Så min dag börjar här och nu, vad det blir av den, det
vet jag när det blir kväll, för det blir även denna mycket
gråmulna och regniga måndag



anits 26 oktober 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-26 10:39



Bookmark and Share


    Maria Malm
Som en liten film om vardagen..fint..som inte är så bara..
2009-10-26

  Eaglemountains VIP
Och en underbar bild
2009-10-26

  Eaglemountains VIP
vacker vardagsberättelse, applåd!!
2009-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Är det Agatha Christie?
Då kan man aldrig räkna ut hur det slutar.
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP