Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad ville männen med portföljerna?


DET RINGER PÅ DÖRREN

häromdagen hörde jag något
jag lyssnade, så lät det igen

förstod inte vad det var, så lät
det igen, tänkte, är det på dörren

jag har inte lärt mig hur dörrsignalen
låter här, när det låter tredje gången

går jag till dörren, kikar i tittögat,
visst, utanför dörren står två män

med portföljer, klädda i kostym och
slips, en av dom bär hatt

jag står där ser på dom, så ser jag
hur en av dom sätter fingret på min
dörrklocka

ljudet blit högt och skränande, när
jag står så nära, så ger dom upp

går till nästa dörr, där vet jag att
ingen är hemma, såg tjejen som
bor där, ta bilen och ge sig iväg

jag går och sätter mig vid köksbordet
igen, fortsätter läsa min tidning

när jag ser ut genom fönstret, ser
jag männen komma gående, dom
har tydligen en bil stående efter
vägen

det ser ut att vara en ganska ny
volvo, en av dom låser upp, dom
sätter sig i bilen och åker sin väg

nej okända människor öppnar jag
inte för, inte förrän jag har skaffat
en säkerhetskedja, fått hjälp med
att montera den



anits 26 oktober 2009





Fri vers av anits VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-26 23:44



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Fint berättat glömde jag säga .....
2009-11-01

  Eaglemountains VIP
Klokt beslut, det kan vara vilka som helst, antingen försäljare, men även några som är ute i skumma affärer, själv fick jag besök av två häromdagen - Jehovas vittnen, de fick tyvärr inte komma in .....
2009-11-01

  Michaela Dutius
Klokt beslut att inte öppna för okända.
2009-10-30

  Ronny Berk
en insiktsfull tanke och handling, väl berättad...
2009-10-27

  poetryGirl
halloween barn ringer snart på...
2009-10-27

  Larz Gustafsson VIP
Troligtvis Gehennas vittnen från Makttornet.
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP