Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en otäck upplevelse som satt djupa spår i mig


30 OKTOBER 2008

det är ett år sedan det hände, det som förändrade
så mycket,vid tågbyte i Örebro, hände det som jag
bara hört talas om

en man kommer tar min resväska, lyfter upp den
på tåget, jag tappar allt fokus, undrar bara om han
vill vara snäll, eller vad det är

han nästan rycker resväskan ifrån mig, det är lätt
att vara efterklok, men när jag tänker tillbaka, så
kollade han bakom mig hela tiden

så nickar han, lämnar mig och resväskan, mitt i gången
jag letar efter min plats, ställer resväskan på plats,
så ska jag ta av mig jackan, det är då jag märker det

min plånbok är borta, jag minns hur kall jag blev, sedan
alldeles svettig, det var då jag förstod, mannen som tog
min resväska, hade en medhjälpare

tågbiljetten och kameran fanns kvar, men inte en krona,
mobilen fungerade inte så bra, så jag ringde till en son,
så han hjälpte mig spärra allt, till och med personnummret

mannen som satt bredvid mig, bad mig sluta prata i mobilen
trots att jag berättade vad som hänt, det fanns många tomma
platser han kunde flyttat till, jag hade ingen ork att göra det

dom som gör så här, ficktjuvar, dom förstår inte eller vill inte
förstå, vilken oro och vilket arbete, det för med sig för den
dom rånar

allt ordnade ju sig så småningom, men det tog tid, och
mycket pappersarbete, jag tyckte jag var uppmärksam
förr, det är inget vad jag är nu, till och med här i vårt
lilla samhälle, vänder jag mig kollar vem står bakom

så hände det för ungefär ett par månade sedan, kom
det en räkning, någon hade handlat på ett av mina kort
direkt var jag på telefon, ringde till banken, undrade
hur det kunde komma sig

det kort någon hade handlat på, fanns inte längre
det hade jag sagt upp, det såg dom på banken
och visste också, så jag behövde inte betala, nu
hoppas jag slippa, att något från händelsen för
ett år sedan, kommer upp igen,och att jag kan
glömma



anits 30 oktober 2009






Fri vers av anits VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-30 23:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Glömma???
Det är lätt att säga om man själv inte varit med om motsvarande.
2009-10-31

  poetryGirl
försök glömma, Anits!
2009-10-31

  Larz Gustafsson VIP
Det finns INGEN anledning att som vissa gör försvara dessa kräk.
De skall ha spöstraff. Offentligt. Och jag menar det verkligen.
2009-10-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP