Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörker

När strömmen stängts av, när projektorn har slutat fungera,
när boken är stängd, när dess sanningar slutligt raderats
när spegeln har spruckit, när bilderna har krackelerat
när rummet är mörkt och när alla försvaren raserats.

När glöden har slocknat, så svart är den värld
där vanmakten svingar sitt svärd

när inget därinne kan ersätta det som kasserats.




Bunden vers (Rim) av Sinuhe
Läst 348 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-10 20:13



Bookmark and Share


  walborg
Oerhört stark bild av vanmaktens destruktiva verkan, om den får stå oemotsagd, vilket den gör här i dikten.
2010-02-21

  Epione VIP
Innehållet är tungt att läsa, inga nya fina sidor att vända.
Elden slocknat osv..
Känner rytmen fram till "vanmakten svingar sitt......svärd"Vill ha en beskrivning på svärdet, sätt ett adjektiv där.
Så känner jag, annrs tycker jag dikten är oerhört välskriven och spännande.
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sinuhe
Sinuhe