Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden är tagen på stenpartiet, där jag tidigare bodde tänk så lite man vet, när vår vandring här på jorden tar slut


TÄNK SÅ LITE MAN VET

Tänk så lite man vet, om människor
och deras historia

Så var mina tankar i fredags, när jag
i tidningen fick se, att en människa fått
sluta sina dagar

Jag kom att tänka på, hur fint han såg till
att det var i bersån och i stenpartiet, där
jag tidigare hade min bostad

Han bodde inte där, utan hjälpte en äldre
dam, med det hon behövde, han berättade
för mig, att trädgård och blommor, låg honom
varmt om hjätrat

Han var en tyst och lågmäld man, som det
var svårt att komma nära, men med intresse
för blommor och natur, fick jag några fina
pratstunder med honom

Mina tankar går till henne, som han hjälpte
och stöttade, skjutsade så hon fick komma
ut, träffa andra människor, ibland hade han
även andra med i bilen, såg till att dom fick
komma ut, se på världen från en annan vinkel

Jag är glad och tacksam, över att jag fick lära
känna honom, en man med en historia jag inte
vet något om, tankarna kommer till mig, nästa
gång kanske det är min tur, att få vandra över
regnbågsbron, vi är födda samma år, men det
är det bara en som vet



anits 6 december 2009





Fri vers av anits VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-12-06 15:59



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en så vacker text, en hyllning till människan ; begreppet, metaforen "regnbågsbron " är stark...avslutningen är så berörande och träffsäker: "bara en som vet"
2009-12-07

  M M Mannheim VIP
Fin berättelse om en människa som bryr sig om sina medmänniskor.
2009-12-06

    sajo
Jag saknar honom också och tänker på julgranen som här utanför så vackert lyste.

Mina tankar går också till honom.
2009-12-06

  aol
ja heder åt honom så fint du lyfter fram honom,
2009-12-06

  Eva Helene VIP
Så fint beskrivet om en människa som inte är den som måste synas och höras för att må bra. En människa som bara finns där i bakgrunden och gläder andra på sitt lågmälda försynta sätt. Heder åt en sådan människa!
2009-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Morgondagen vet man egentligen väldigt lite om.
Det viktiga är att ha sin sak klar med Gud.
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP