Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en mörk dag som dag, stannar jag helst inne


EN REGNIG MÅNDAG I DECEMEBER

Regnet slår mot fönstret, det känns som det snart
går sönder, av dom stora hårda regndropparna, som
slår mot rutan

Det känns som om det är april, men det är det inte,
det är den sjunde december, igår var det den andra
söndagen i Advent, snart är det lucia

Men dessa mörka regniga dagar, tror jag inte på det
men när jag ser efter i almanackan , så är det så, jag
undrar om det är vi människor som förstört vår jord,
så man inte längre vet om det är april eller december

Jag hade satt på mig kläder för att ta en promenad
men när jag öppnade dörren, steg ut på gården, slog
regnet emot mig, jag vände, gick in igen, gjorde kaffe
till mig

Satte mig i soffan, tog fram stickningen, det kändes
bättre så, denna mörka regniga måndag i början på
december månad

När så kaffet var färdigt och stod där framför mig på
bordet, tände jag några värmeljus, såg mörkret utanför
bli mörkare, då var jag glad att jag ställde in promenaden
det kommer nya dagar, och då kanske solen lockar ut mig



anits 7 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-07 18:20



Bookmark and Share


  tom boreland
men kaffet blir kalas i det läget
2009-12-07

  aol
ingen som du får till det så mysigt på ditt sätt , kram,
2009-12-07

    Verdandia
När man var barn var det väl alltid snö i december... Eller?
2009-12-07

  Eva Helene VIP
Det märks tyvärr att något håller på att hända med vårt klimat och det är högst oroande
2009-12-07

    sajo
Jag håller med dig nu var det grått och trist men fördelen var att snöfallet som skulle komma inte var här och ställde till med trafikproblem.

Vi får ta oss ut när solen kikar fram. En bra text om decemberdag likt våren....nåja fåglarna kurar ihop sig invid fönstret och vill ha mat.
2009-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Själv var jag inne nästan hela förmiddagen.
Vågade mig ut en stund på eftermiddagen.
Väldigt trist väder nu.
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP