Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när jag tittade på fåglarnas kamp om maten


OM JAG VORE EN FÅGEL?

om jag vore en fågel, inte vilken som helst
kanske en trana, med långa vackra ben, smidig
och elegant

vore jag lycklig då?

om jag vore en fågel, kanske en uggla, som
sitter spanande på natten, ser allt som händer
och sker

vore jag lycklig då?

om jag vore en skata, som skriar och ropar, illa
omtyckt av dom flesta, kanske lite tjuvaktig också

vore jag lycklig då?

om jag kunde som nötväckan, springa både baklänges
och framlänges upp och ner i träden, gömma allt den
stoppar i näbben, så ingen annan finner maten, som
den strävat så för att gömma

vore jag lycklig då?

om jag vore en örn, flög högt över marken, hade koll
på allt, såg vad den bästa maten var att finna

vore jag lycklig då?

tänk om jag vore som talgoxen, som satte sig i min
mormors hand, åt brödsmulorna som hon sparat och
gömt, för att få en liten pratstund, när talgoxen kom

vore jag lycklig då?

Tänk jag tror inte det, men tankarna finns hos mig
ibland, men jag har det bäst, att få vara den jag är



anits 11 december 2009







Fri vers av anits VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-11 23:49



Bookmark and Share


  Maria T
Jag tror din mormor var
lycklig då
2009-12-12

  Eva Helene VIP
Intressanta frågor du ställer! Och djuren har ju också ett känsloliv, beroende på art.
2009-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Cool bild!
2009-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Vore vi fåglar försvann vi/upphörde att existera när vi dör.
Inget hopp om himlen med andra ord.
Dessutom är det äckligt att äta daggmaskar - även om de tydligen är proteinrika.

Håller med om att vi mår bäst av att vara de vi är. Det är ju till syvende och sist så Gud har skapat oss - att vara de vi är.
2009-12-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP