Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ny dag, nya möjligheter


EN SOLSKENSDAG

Natten har varit orolig jag slumrat till, vaknat
och slumrat till igen, många underliga drömmar
om tider från förr.

Jag hade bestämt igår när jag gick till sängs, att
jag skulle gå upp, för att se Luciafirandet på TV
men ack, så blev det inte

När det var dags att gå upp slå på TV:n, var jag så
trött, så jag somnade, vaknade klockan nio, efter att
ha dragit upp persiennen, såg jag en sol som strålade
ner från himlen

Det melankoliska efter nattens många drömmar var
försvunnet, kände äntligen lite ljus och glädje inom
mig

Jag går ut i köket, gör i ordning kaffe, när jag väntar
på att det ska bli färdigt, ser jag ut genom altandörren
det lyser så vackert i alla fönster, av stjärnor och ljusstakar
på en balkong hänger kläder på vädring, någon som varit
ute igår eller kanske ska bort idag

Mitt kaffe är färdigt, tar koppen, sätter mig vid köksbordet
där jag redan tänt det tredje ljuset nu i advent, tänker på
vad min dag ska ge

Idag ska jag gå och bekanta mig med hundvalpen, som min
son och sonhustru hämtade igår, för imorgon och resten av
veckan, har jag fått äran att ta hand om henne, se till att
hon kommer att trivas i sitt nya hem, där det finns en hund
och katt sedan tidigare

Jag har en tom kopp framför mig, många tankar inom mig,
tankar av glädje,det ska bli så underbart att få finnas till
hands för dessa djur, i veckan som kommer

Jag släcker ljusen reser mig att göra mig i ordning, ta en
promenad i det vackra vädret, och hälsa på hos den nya
hundvalpen, det ska bli så härligt och underbart



anits 13 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-13 13:09



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Du bjuder så härligt på dina tankar och ditt liv - med ord av poesi som stannar hos läsaren!
2009-12-18

  Ann-christin
Fint skrivet ha en skön
solskensdag :-)
2009-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Mysigt med hundvalpar!
Grips alltid av en stark lust att gosa med dem.

Fin bild!
2009-12-13

  Eva Helene VIP
Hoppas att ditt möte med den nya lilla familjemedlemmen blir bra, spännande blir det ju i varje fall!
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP