Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar när snön förtsätter falla


SNÖKRISTALLER

Tidigt vaknade jag i morse, såg ut genom fönstret
vid altanen, såg hur bilarna på parkeringen var helt
dolda av snö

Jag tänkte där jag stod, hoppas att motorvärmaren
har startat och att kupevärmaren inne i bilen gör
sitt, så jag har en varm och skön bil, när jag kommer
ut

Snön gnistrar som kristaller i gatlyktans sken, det är
inte mycket rörelse ute än, ser en man som håller på
och sopar av snön på sin bil

Klockan är bara fem, det är länge sedan jag varit uppe
så tidigt, för att om en stund ge mig väg, det är en sådan
skön känsla, att stå vid fönstret ser hur morgonen börjar
vakna till liv i husen runt om

En bil kommer smygande, stannar vid firman på andra
sidan vägen, jag undrar hur han kunnat se något, med
all snö som fins på bilen, bara en liten tittglugg, så han
kan se ut genom vindrutan

Det fortsätter snöa, det är vackert med den gnistrande
snön, när den äntligen kommer, så bara vräker den ner
för min del är jag nöjd nu, det har kommit så det räcker

Snön lyser upp det blir ljusare, barnen får äntligen leka
i snön, pröva sina pulkor och skidor, göra snöänglar och
ljuslyktor

Så för min del, får det sluta snöa nu, vara några grader
kallt, så snön ligger kvar över jul och nyår, så vi får en
vacker gnistrande jul fylld av snökristaller och ljus



anits 15 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-15 22:13



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Dina ord målar ett stilla vackert vinterlandskap!
Berörande och nära.
2009-12-18

  Bibbi VIP
Återigen ett prov på Din så levandegjorda berättelse.
Du är ett poetergeni!
2009-12-17

  Elaine.S VIP
En snökristall är så oändligt vacker, många såna tillsammans kan bjuda på kaos , men att bara titta på en är som en stilla stund, en vackerhet.
2009-12-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP