Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jular som är fina att minnas


JAG MINNS

Jag minns hur det var en gång
för länge sedan, när jag öppnade
dörren, i juletid, dörren som ledde
till mormors kök

Jag minns hur jag ända ut på
förstukvisten kände, doften av
anis och fänkål, till det bröd som
mormor bakade, och hörde julen
till

Pepparkakor så goda, så tunna och
fina, ingen kunde som hon baka drömmar,
bondkakor och chokladkakor, som
smakade så underbart gott

Saffransbrödet minns jag med glädje,
en ny gräddad saffransbulle, till en
kopp varm choklad med grädde

Fina minnen från barndomens
julförberedelser, som jag ofta
tillbringade hos mina morföräldrar

Jag minns tomten, som hängde
vid dörren intill kammaren, den
satt och gungade i en ring gjord
av piprensare, som var så röd och
grann

Morfar satte alltid upp den dan före
julafton, tänk den tomten finns än
nu är det jag, som har den och varje
jul finns det alltid en plats, för tomten
jag minns från min barndoms jular, hos
min mormor och morfar


anits 16 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-16 23:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Man kan bara inte låta bli att drömma sig in i detta och med fantasins hjälp se allt framför sig i Din så levande beskrivning.
Applåd!
2009-12-17

  aol
tack vännen minns själv glädjen hos min morfar och mormor, såfint du beskriver julen hos dom, applåder vännen i massor,
2009-12-17

  Eva Helene VIP
Så fina julminnen!
Min farmors vackra julgran med de levande ljusen minns jag speciellt. Då var det inget slöseri varken med det ena eller det andra och ljusen brann bara korta stunder, men tänk vilka högtidsstunder det var!
2009-12-17

    sajo
Dessa ord får mig att minnas tillbaka på hur vi firade jul hos min farmor som jag alltid kommer att minnas.

Du är så otroligt duktig på att beskriva så man ser framför sig hur det ser ut.

Applåder i massor.
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP