Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt bidrag till jultävlingen, att rimma är för mig svårt men med dom här raderna gör jag så gott jag kan


STIGEN TILL DEN GAMLA STUGAN I JULETID (Jultävling)

Jag går efter stigen, som så många gånger förr
tänker på julen, som snart står framför min dörr

Jag går där tallar och granar, stått så långe jag minns
undrar om jag får se några tomtar, eller kanske ett
troll eller två där finns bakom träden i skogen, som
känns som min

Vinterns kyla gör att det knarrar under mina skor
så tar stigen slut, jag får pulsa resten av vägen
som jag hoppas och tror

Snart ska föra mig till den gamla stugan vid stigens slut
vill så gärna se hur det där ser ut, nu när allt står så
vackert i vinterns skrud

Jag blir trött av allt pulsande, tänker det känns längre
nu när vintern är här, det är då jag ser något, som
får min livsande att stanna upp, det var där bakom
krönet

Det var då jag tyckte mig se något som var klädd i grått
högst upp fanns något rött , var det en gårdstomte
jag såg skymta, där mellan granarna som är så höga
och säkert mycket gamla

Jag är inte rädd, jag har ljuslyktan med, den visar mig
var jag ska sätta ner mina fötter,snön har nu kommit
så det är inte lätt att veta om det är några rötter som
kan få mig på fall

Så är jag då framme, det är nästan vackrare nu när snön
gnistrar och lyser som kristaller, här skulle jag vilja stanna
fira julen, här i naturen mitt i skapelsen, står den gamla
stugan

Lite vind pinad och grå är den, men platsen är för mig
ett himmelrike här på jorden, långt borta från all sress
allt brus, här finns friden, stillheten, här vill jag stanna
tända ljus, sända en tanke till Honom, som gör att jag
står mitt skogen, vid ett hus, som jag känner Han visat
mig till, här får jag vara mig sjäv, känna att Jesus finns
med mig



anits 18 december 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-18 20:31



Bookmark and Share


    sajo
Dina ord
är verkligen till för att läsas
överallt på denna jord

Applåder
2009-12-20

  Rosen VIP
En stämning av jul känner jag i din dikt. En varm sådan!
2009-12-19

  Eva Helene VIP
Jag blir rörd av dina tankar, det är en så hjärtevarm text. Varm julkram kram till dig
2009-12-18

  aol
goda fina verser som berör en så, hoppas kan man, tävla är svårt
men vinna kan din fina dikt,
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP