Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstmysteriet

Varför är jag så ledsen fortfarande?
Jag som haft sådan tur i livet!

Varför känner jag mig så ynkans liten?
Jag väger ju ändå 100 kilo!

Hur kommer det sig, detta vemod?
Jag har ju både språket och styrkan!

Är det så här det kommer att vara?
Bara för att du inte finns hos mig!

Har du ödelagt mitt liv också?
Räckte det inte med ditt eget?

älskade...




Fri vers av Cinemiracle
Läst 401 gånger
Publicerad 2005-10-24 15:40



Bookmark and Share


  Rublev
En väl genomarbetad dikt med djupt innehåll, men med en på ytan humoristisk ton. De starka kontrasterna fördjupar frågeställningarna
och blottlägger därmed både vanmakt och längtan/hopp:

Vanmakt – kartan stämmer inte längre med verkligheten.

Längtan/hopp – du anar att verkligheten är större än dina frågor, låter kartan vissna, och vandrar vidare i livet på skakiga ben...
2005-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle