Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känslor en tidig morgon


EN KALL MORGON DEN 29 DECEMBER 2009

Vaknar tidigt, ser på klockan

den är strax efter fem, det är

tisdag morgon den 29 december



Jag kan ana att det är kallt ute,

har ingen lust att gå upp, men

jag är törstig och känner, att jag

behöver stiga upp



Ser ut genom köksfönstret, det

lyser inte i många fönster, men

jag kan ana kylan, hur den finns

därute i den tidiga morgonen.



Ser på termometern 24,9 kalla

grader, det är varmt och skönt

inne, men tycker mig ändå känna

hur kylan kryper innanför huden



Jag gör i ordning kaffe, låter det

puttra medan jag duschar, det är

skönt med med det varma vattnet



Det gör gott på värkande leder och

muskler, när jag är färdig i badrummet

fått på mig lite kläder, är det fortfarande

mörkt ute



Med en kopp kaffe framför mig, tända

ljus och dagens tidning, som jag hämtat

på mattan i hallen



Njuter jag av den lugna stilla morgonen

det varma kaffet, dom tända ljusen, den

nya dagen som nu börjar, vad det blir av

den, det är vad jag gör den till




anits 29 december 2009








Fri vers av anits VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-31 00:01



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Vad mysigt det låter med dina fina ord
2010-01-01

  Catharina Edin
En härlig morgon, varm och skön och lite kall -
2009-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild igen!
2009-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Härligt med dessa dagar där man inte har planerat något.
2009-12-31

  Eva Helene VIP
Mysigt och ombonat i kylan
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP