Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man behöver inte alltid vara tillgänglig


TANKAR I SKYMNINGEN

Det har varit en fin eftermiddag
inte alltför kall, en tur med sparken
tänkte jag mig


Så jag började klä på mig, för att
kunna vara ute en stund, det var
då, den kom över mig, tröttheten


Jag vet sedan tidigare, gå ut och
ta en tur med sparken, det kan
jag bara glömma


Så jag tar av mig ytterkläderna och
mina skor, jag går och lägger mig
tänker, jag ligger här och läser en
stund


Jag brukar göra så, när tröttheten
däckar mig, det blev inte många sidor
inte många ord, innan jag somnade


Vaknade av en ilsken telefonsignal
innan jag förstod att det var telefonen
som lät, slutade det att ringa


Nu var jag vaken, gick upp kollade vem
som ringt, då ringer det igen, samma
person


Jag känner, orkar inte prata med dig,
det handlar mest om sjukdomar när
du ringer, jag har inget behov att föra
något som helst samtal med just den
här personen idag


Jag behöver inte svara, är inte skyldig
att göra det, men lite dåligt samvete får
jag, när det ringer för tredje gången, på
en liten stund


Jag svarar inte, gör i ordning en kopp kaffe
sätter mig i soffan med stickningen, känner
efter ordentligt, mitt dåliga samvete finns
inte längre


Jag tänder ett ljus, ett ljus som doftar vanilj
dricker av mitt kaffe, njuter av skymmningen
som nu börjar falla, känner lugn och ro, det
skönt att vara ensam ibland, när den är själv vald



anits 2 januari 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-02 19:38



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Nej man behöver inte alltid vara tillgänglig.....ibland har man rätt att dra sig undan.
Väl poetat
2010-01-04

  Catharina Edin
Tyvärr har jag ett överkänsligt samvete, och tror att jag ska straffas när jag gör 'fel'.
2010-01-02

  Eva Helene VIP
Bra gjort Stina! Märker att jag själv inte kommit lika långt som du i att kunna sätta gränser . . . .
2010-01-02

  Christine Sabel
Bra! Man ska sätta gränser och ta hand om sig
2010-01-02

  Ronny Berk
väl berättat om samvaron människor mellan ; om möjligheten att välja och att verkligen såga välja efter egen känsla; en viktig text att fundera över och tillägna sej innebörden av budskapet !
2010-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag lägger ofta av luren.
Annars ringer folk ALLTID när jag ska sussa.
2010-01-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP