Tankar inför skiften i livet - inte primärt mitt...
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar inför skiften i livet - inte primärt mitt...



EPS-Bomb

Som nare runt tristessens torra läppar
svider allas vänligord och omtankar
Välmenande uppbyggs aggressionen
helt tillräcklig för att starta kriget om

Men klokt jag tvekar inför blodbad
och bättre är att så helt stilla sitta
i min ännu trygga tomhet undrande
om fel som är begångna och om skuld

Och ändå vet jag någonstans i stiltjen
obönhörligt slipas tiotusen bajonetter
För min räkning mönstras leden noga
Skall jag då förhandla eller starta slaget

Så surrar tanken när jag rastar hunden
Min fundering rör sig runtom livets pris
För när jag bombat sönder det som varit
kommer blommor kunna växa i ruinen




Fri vers av Cinemiracle
Läst 348 gånger
Publicerad 2005-10-26 16:23



Bookmark and Share


  Rublev
Titeln förvirrar, hjälper mig inte att hitta position och riktning...
Blir inte klok på hur EPS ska uttydas... (Knappast filformatet?)
Tolkar det därför bokstavligt just som en bomb. Det militära temat genomsyrar ju dikten.

Favoritrader:
”Som nare runt tristessens torra läppar
svider allas vänligord och omtankar”

Ingressen och slutraderna blir till nyckelrader:
”Tankar inför skiften i livet...”
”Min fundering rör sig runtom livets pris
För när jag bombat sönder det som varit
kommer blommor kunna växa i ruinen”

För att förändring ska kunna ske, för att livet ska kunna gå vidare måste förluster accepteras, gamla motståndsnästen bombas...
.
2005-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle