Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ny dag, en dag närmare våren


SÖNDAG 10 JANUARI 2010

Ser ut genom fönstret, ser på bilen
nu börjar rutorna bli fria från is

Det är skönt med en varm bil, när
jag snart ska åka till kyrkan och fira
Gudstjänst

Just nu är det lite varmare, bara " - 20 "
i morse hade jag - 30 utanför mitt fönster
då går jag inte gärna ut

Visst är det vackert att se ut genom
fönstret, det är länge sedan, vi haft
en vinter med en sådan kyla, som nu

Himlen skiftar i många färger, från ljustblå
till lite rosa, ser hur röken från skorstenarna
sträcker sig rakt upp mot himlen

Jag önskar jag hade en kamin att elda i, sitta
framför den i gungstolen, drömma mig bort
det känns för mig konstigt, att inte ha varken
vedspis, kamin, öppenspis eller kakelugn

Jag har alltid haft den möjligheten, att tända
en brasa, höra hur det sprakar från eldstaden
känna värmen strömma emot mig, men dom
sista fem vintrarna har det inte varit så

Ser ut genom fönstret, solen bländar mig,
men när solens strålar träffar mig, känner
jag att dom värmer, vilken känsla, vilken
glädje inom mig

När solens strålar börjar värma, och när det
varje dag blir lite ljusare, då tänds hoppet, om
att en ny vår och sommar väntar

En härlig känsla, som får mig att se lite ljusare
på livet och tillvaron, känna glädje över att den
inte är så långt borta


anits 10 januari 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-10 14:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Förutom en underbar text så är bilden helt fantastisk.
2010-01-11

  Elaine.S VIP
Dina ord är så värmande och trygga att läsa. Fin bild också..
och visst är det så...nu går det om inte med stormsteg mot våren så i alla fall åt rätt håll.
2010-01-10

  Eva Helene VIP
Du delar med dig av ditt ljus och din värme. Tack!
2010-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Tjusig bild!
2010-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Det närmaste man kan komma är väl att köpa en videokassett eller DVD som visar en brasa...
Själv sitter jag med min värmefläkt, nyss hemkommen från promenad och gottar mig med en kopp kaffe.
2010-01-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP