Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
avundsjuka är svårt


AVUNDSJUKA

Jag är tacksam och glad för det jag har
när telefonen en dag ringer, du undrar
om ni får hälsa på

Jag blir glad, att få besök, och att någon
hälsar på hos mig, det hör inte till vanligheterna

Den dagen tänkte jag plocka och städa
undan julen, men det lät jag bli, mina tankar
var, ni ska få se att jag kan pynta och göra
fint efter min förmåga

Tiden gick, mina tankar började nu vandra
fram och tillbaka, dom kommer inte, så ringer
det på dörren, tittar i ögat på dörren, jo det
är dom

Jag öppnar dörren, innan jag hunnit öppna
ordentligt, kommer dom in, ser sig som, jag
har bott här ett halvår, det är första gången
dom hälsar på

Men jag har inte sett bilen, jodå den står ju
där, jag ser ut igen och måste fråga, har ni
en ny bil?

Ja, den andra har gjort sitt, jag förstår
ingenting det är inte två år sedan, dom hälsade
på hos mig, också då för att visa upp en ny bil

Jag tänker för mig själv, tror ni att jag ska bli
avundsjuk, då tar ni helt fel, jag är glad och
nöjd med den bil jag har, åker inte så mycket
och tänker inte kasta bort pengar på en ny bil

Ni tycker lägenheten är bra, men pratar om hur
den och den har i sin, människor jag inte känner
och inte är intresserad av

Ni pratar om allt ni slänger och allt nytt ni köper
jag låter er prata, och kan inte förstå hur ni har
råd, men det är inte mitt bekymmer

Vi fikar, då kommer jag på att jag behöver hjälp
med en sak, fylla mina gaständare, fixar det inte
själv och när barnen varit här, har det blivit glömt

Så ska ni åka, ta en liten tur till, jag stannar inne
tänder ljus, känner att jag har det bra, som inte
vill och behöver jaga det senaste

Jag är nöjd med mitt liv och det jag har, avundsjuk,
det är jag inte, tänker istället, undrar om ni är
lyckligare, med alla nya prylar, alla era resor

Tänk jag tror inte det, lyckan och harmonin
ersätter ni med allt nytt, som jag tror att ni
innerst inne inte behöver, utan det är för att
tillfredställa något som ni inte har



anits 19 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-19 23:22



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Om man behöver skryta med grejor är man otroligt fattig
2010-01-26

  M M Mannheim VIP
En målande beskrivning. Håller med dig, det finns annat som räknas mer än prylar.
2010-01-21

  aol
det viktigaste är ju resan inåt att få fram den rena själen,
bra skriftat,
2010-01-20

  Eva Helene VIP
Häxan Avundsjuka sticker fram sin långa näsa här och var
2010-01-20

  Catharina Edin VIP
Nej, jag är inte heller avundsjuk på saker, varför skulle jag? Jag har allt en människa behöver.
2010-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Det materiella kan aldrig fylla tomrummet.
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP