Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar ikväll, på det som hänt under dagen


FREDAG 15 JANUARI 2010

Jag sitter och ser ut genom fönstret
det är tidig fredag förmiddag, sitter med
en kopp kaffe framför mig

Idag är det varmare ute, till och med hundarna
går ut, utan att jag behöver locka ut dom, nu
sover dom, efter en stunds lek och bus ute på
gården

Jag njuter av kaffet, ser på fåglarna, som sitter
och äter sig mätta av solrosfrön, nötter och talgbollar

Katten ligger på fönsterbrädan, ser hur han kollar
fåglarna där ute, svansen går som om han vispar
grädde

Stunderna tillsammans med dessa underbara djur,
gör att jag känner lugn och harmoni, den tid jag har
med dom

Bara det blir lite mildare, är det meningen att valpen
ska vara hos mig några timmar varje dag, det ska bli
så underbart, hoppas hon inte längtar hem för mycket

Jag ser ut genom fönstret, drömmer mig bort en stund
när jag ser ut igen, är sidensvansarna i rönnarna igen
jag reser mig upp, då får jag syn på några där dom sitter
på marken, under en buske

Jag har kameran med, men när jag väl får fram den, så
är batterierna slut, typiskt,att jag har inte kollat upp det

Kaffet är urdrucket, hundarna börjar röra på sig, valpen
står vid altandörren, vill ut, hon har blivit så duktig på
att tala om när det är dags att gå ut

Jag öppnar dörren, hon springer ut, jag tar på mig skor
och jacka, följer med henne ut, hon springer runt, ser ut
att må bra, det är inte så kallt så nu är det roligt att vara
ute, rumla om och springa, få ut all den energi hon har
inom sig



anits 15 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-15 23:25



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En härlig text - du skriver målande- man ser hundarna och nästan hör dem
2010-01-26

  aol
så fin berättalang, bugar
2010-01-18

  Bibbi VIP
Du har verkligen berättartalang till att fånga intresset.

Applåd!
2010-01-17

  Eaglemountains VIP
En vacker vardagsberättelse, och jag märker att jag varit borta så länge, att jag inte märkt att Du har en katt och hundar som Du sköter samt en valp som besöker Dig då och då ..... jag ska läsa Dina tidigare texter, så att jag förstår, men det kommer att ta lite tid ..... Men - fint berättat -som alltid!
2010-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Även vi människor behöver få utlopp för allt det där.
Det hoppas jag att jag ska få i dag.
2010-01-16

  Eva Helene VIP
Livskvalitet, som du delar med dig av. Tack!
2010-01-16

  Catharina Edin
En bra dag, låter det som, med lite hundliv och kattliv och uteliv!
2010-01-15

  Elaine.S VIP
Dina ord bär omtanke om djuren, du njuter
verkligen av det du ser, fint !!
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP